zondag 31 mei 2009

Bloeiende pracht!

Naast mijn achterdeur staat een oude keulse pot die nog afkomstig is uit mijn ouderlijk huis. Ieder jaar plant ik er zomerbloeiers in en ieder jaar ziet hij er weer heel anders uit. Maar hij is weer mooi al zeg ik het zelf. Deze foto is gemaakt op de dag voorafgaande aan het noodweer van afgelopen maandagavond/nacht. De andere morgen zag hij er maar verzopen uit. En waren de zalmkleurige bloemetjes er bijna allemaal af. Gelukkig had deze plant waar ik de naam niet eens van weet, zich na 5 dagen hersteld.

DOODLES !

Eindelijk weer een lay-out afgemaakt. Gewoon effen cardstock gebruikt ( papicolor) en lekker aan het doodlen geslagen. Alles uit de losse pols behalve de gegolfde rand rondom de poes. Dit was een kartonnen mal waarlangs ik heb getekend. Ik had het middenstuk in januari al afgemaakt maar omdat er een fout in zit had ik geen zin meer om het af te maken. Ik vind doodlen leuk maar ik ben links en dan is het heel moeilijk om niet met je linkerhand door hetgene wat je net klaar hebt te wrijven. De inspiratie komt uit het boekje van Marieke Blokland: Doodles 100 % van jou. Als je doodles ook leuk vindt kijk dan eens op haar website: www.bloknote.nl Zij heeft hierop een filmpje hoe je simpele doodles kunt maken. (episode 05) Het boekje is te koop bij pipoos. Ik heb het voor sinterklaas gekregen en kijk er regelmatig in.

donderdag 28 mei 2009

UILEN van Kaisercraft!


Weer een hele mooie papierlijn van kaisercraft. De serie heet What a hoot en heeft 4 verschillende papieren die aan beide zijden heel erg mooi zijn. Het eerste kaartje hiermee is klaar. Er zullen er nog meer volgen maar hier ga ik zeker ook nog een lay-out mee maken. Het kleine uiltje heb ik uitgeknipt en op effen bruin cardstock van papicolor geplakt. Het cirkeltje waarop dit geplakt is , is weer uitgeneden uit het papier en weer op scalloped groen papier(gemaakt met miniminograms voor de cricut.) uit dezelfde serie geplakt. Tenslotte de oogjes van de uil met strassteentjes beplakt. Het label uitgeknipt. ( Er staan 3 kant en klare labels op het papier. ) lintjes van de action erdoorheen en klaar is kees. Simpel kaartje, wat ook goed voor mannen verstuurd kan worden.

donderdag 21 mei 2009

Feestje met als dresscode : hoofdversiering.

Op deze foto staat mijn jongste zoon Maikel met 2 van zijn nichtjes. ( in totaal heeft hij maar liefst 9 nichtjes) De dresscode op het feest was hoofdversiering. Niet iedereen had dit gedaan, maar toch hadden heel veel mensen gehoor gegeven hieraan. Uiteraard had ik zelf bloemen in mijn haar. Ja helaas zijn hier geen foto's van . Mijn man Peter had een hoed op, wat hem best wel leuk stond. Het was een leuk feest en heel goed georganiseerd. Het was ter ere van mijn zwager's 50-ste verjaardag en tevens zijn 25- jarig huwelijksfeest en ook dat van zijn zus en haar man.

Alles bloeit zo mooi in de tuin.

Ik kan het niet laten om af en toe met mijn fototoestel door de tuin te gaan . Er staat momenteel zoveel moois te bloeien. Neem nu deze akkeleien. Ze staan in allerlei kleuren in mijn tuin te pronken.

Trouwkaarten.


Zoals beloofd hierbij de trouwkaarten. Ja het zijn er 2 geworden. Ik stuur er uiteraard maar 1 maar dan heb ik er eentje op reserve. Dat het er twee zijn komt eigenlijk zo: ik had van Mieke op 't Hof verschillende afdrukjes gekregen met het thema trouwen. Dat was moeilijk kiezen vandaar dat ik nog maar een kaart gemaakt heb. Mieke heeft heel veel mooie stempels, ben een poosje geleden bij haar langs geweest en heb deze afdrukjes van haar gekregen. Hardstikke bedankt hoor. De kaarten zijn lekker groot. Vond ik wel leuk voor zo'n speciale dag. Het bruidspaar trouwt in Amsterdam en het feest is in Artis partycentrum. De bruid is mijn oude buurmeisje waar ik vroeger 18 jaar naast heb gewoond. (oeps bijna naast; er zat nog 1 huis tussen). Mijn man Peter en ik hebben een hotel geboekt recht tegenover Artis. Kunnen we de andere dag nog lekker struinen in Amstedam. Wij provinciaaltjes komen daar namelijk niet zo vaak. We hebben er zin in. Het vrijgezellen feest is al achter de rug en is in Zeeland gevierd.Dat was erg leuk. De foto's komen vast nogwel eens langs op een lay-out. Er zijn er zo veel gemaakt. Nu moet ik natuurlijk kiezen welke kaart ik ga sturen. Dat is geworden het kussende paartje.Het papier is van kaisercraft ( be mine) en de bruidstaarten met labeltje happy wedding komen allebei bij de kreahoek vandaan. Dat is de scrapbookwinkel bij ons op het dorp.Tot de volgende keer weer.
Yvonne.

donderdag 14 mei 2009


Lief kaartje.
Deze week niet veel tijd gehad om creatief te zijn.
Ik doe mee met de avondvierdaagse en dan heb ik daarna niet meer zo veel zin om nog aan de slag te gaan. Dus meer dan dit kaartje kan ik deze week niet laten zien. Het is weer gemaakt met het kaisercraftpapier
be mine. Ik vind het echt heel erg mooi papier maar het is nu bijna op . Heb met dit papier nog wel een mooie trouwkaart gemaakt maar die kan ik nog niet laten zien want de bruiloft is pas volgende week.
Tot de volgende keer.

woensdag 6 mei 2009

DRIE KAARTJES MET HETZELFDE PAPIER!

Het papier is van kaisercraft, de serie heet: be mine. Effen cardstock is van papicolor.
Verder de randjes bewerkt met cat's eye inkt met de naam egg plant. Bij het eerste kaartje heb ik gebruik gemaakt van de fiskars threading water pons. Deze blijft favoriet bij mij. Heb hem al heel veel gebruikt. De roos is gemaakt met de cricut. De cartridge Walk in my garden. Daar staan mooie bloemen op. Het papier is diagonaal doorgesneden.




Het volgende kaartje heb ik gekleurd met derwent colorsoft potloden en reukloze terpetine. Het stempelafdrukje heb ik op marktplaats gekocht. Lintje er bij van de action . Wederom de fiskars pons gebruikt.




Tenslotte heb ik nog een kaartje gemaakt met hetzelfde papier. Vlindertje gestempeld en ingekleurd met derwent colorsoftpotloden. Wederom de fiskarspons . De scalloped cirkel is gemaakt met de cricutcartridge minimonograms. Lint in bijpassende kleur erbij en een labeltje met happy birthday erop wat ik heb gekocht bij de kreahoek bij ons op het dorp. Hierin zat een bruidstaart en 2 labeltjes met happy wedding en 2 met happy birthday.

dinsdag 5 mei 2009

Eerste berichtje!

Mijn eerste berichtje op mijn blog. Met dank aan mijn zoon Maikel want zonder hem was het me niet gelukt om een blog te maken.

Ik ga proberen om regelmatig mijn blog te vernieuwen met foto's en dingen die ik heb gemaakt. Ben er al wel achter dat het niet meevalt om een lay-out goed op de foto te krijgen. Hoe doen jullie dat??

Hier een foto van mij tussen het fluitenkruid.


Het is momenteel erg mooi bij ons in de polder. De meidoorn begint te bloeien en de dijken staan vol met bloeiend fluitenkruid. Ik woon in de zak van Zuid-Beveland en dit gebied hier is bestempeld als waardevol cultuurlandschap. Het is hier ook erg mooi met heel veel dijkjes ontstaan door de inpolderingen door de eeuwen heen.

Vorige week stond in mijn tuin de siermalus (sierappel) in bloei. Ik kon het niet laten om hier een foto van te maken. Hij staat in mijn voortuin en de judaspenning stond ook prachtig te bloeien.


Eind april ben ik jarig geweest en heb ik voor mijn verjaardag verschillende mooie papierlijnen gekregen van het merk kaisercraft. Dit is een van mijn favoriete papiermerken. Zulk mooi papier. Gelijk een spread gemaakt van mijn jongste zoon toen hij 16 werd. De foto's zijn al een jaar oud maar dat maakt niet uit . Dit papier past er wel goed bij. Verder heb ik de bloemetjespons gehad van fiskars en deze heb ik gebruikt bij de tekst. Erg leuke pons.

Deze foto is eigenlijk niet naar mijn zin want de flits is te zien in de foto. Maar alle begin is moeilijk. De papierlijn die ik hiervoor heb gebruikt heet waterberry.

Volgende keer zal ik wat kaarten laten zien. Deze zijn makkelijker te fotograveren of te scannen.