woensdag 29 juli 2009

Nog meer wisteria.

Eindelijk weer eens een berichtje. Juli is op ons bedrijf een drukke maand dus heb ik veel gewerkt en een paar weken geen creatieve dingen gedaan. Maar nu heb ik weer 3 kaartjes gemaakt met wederom wisteria. Ik kan er geen genoeg van krijgen. De kleurencombinatie donkerpaars met lichtblauw zou ik niet snel bij elkaar zoeken maar met het papier van wisteria is het een mooie combinatie. Met de derwent potloden het stempelafdrukje ingekleurd. Dit had ik gekocht bij it's scraptime en lag er al van begin dit jaar. Een erg mooi afdrukje.
Mijn schoonzus is onlangs 50 geworden en dat was een mooie gelegenheid om een kaartje voor haar te maken. Er is geen stempel aan te pas gekomen. Op een strookje papier de tekst geprint. Een cirkel uitgesneden met mijn colluzelmal . De vlinder/libelle ( weet niet goed wat het is) van het stickervel wisteria opgeplakt. En nog een randje genaaid met de hand.

Het kaartje hieronder is gestempeld met een clear stempel van kars. Op dessinpapier gestempeld en uitgeknipt. De fiskars ponsen weer gebruikt. Bloemetje erbij en klaar is kees


dinsdag 7 juli 2009

Wisteria kaartjes.


Afgelopen week is de kreahoek bij ons op het dorp weer open gegaan. Ik had mezelf het wisteria papier van Basic Grey beloofd. De winkel is 2 maanden dicht geweest i.v.m een operatie van de eigenaresse. Ze had dit papier in april al maar ik had toen nog genoeg ander papier . Wat is het mooi papier. Het bovenste kaartje is heel simpel gehouden. 2 kleuren effen cardstock en vanonder designpapier met de fiskars pons. Het effen cardstock ook nog een randje gegeven met de bloemenpons van fiskars. Daarna een wisteria sticker erop ( deze heb ik via internet gekocht) en een stickertje met happy birthday wat ook van de kreahoek vandaankomt. (uit een setje met een bruidstaart.Het onderste kaartje is gemaakt uit designpapier. met effen blauw cardstock als basis. 2 reepjes designpapier waarvan er eentje geponst is met wederom dezelfde pons. Randjes zijn bewerkt met cat's eye inkt in de kleur egg plant. De rand is handstiched . Dit had ik op het blog van Peet gezien en zij maakt daar zulke mooie dingen mee. De bloem in het midden uit het papier geknipt en met de printer happy birthday geprint.

zondag 5 juli 2009

vintage!


Met het mooie papier van basic grey heb ik dit keer eens een oude kaart gescrapt. De wisteria papierlijn leent zich hier mooi voor. De foto is een oude kaart die vroeger ook echt verstuurd is. Aan de achterkant staat een adres in Middelburg en er zit nog een hele oude postzegel op. De staande vrouw op de foto is de oma van mijn vader. De foto moet minstens 83 jaar terug of langer geleden zijn gemaakt. De opoe( zo noemde mijn vader haar) ging mijn vader naar bed brengen toen hij 3 jaar oud was. Toen ze terug naar beneden wilde gaan viel ze van de trap en was ze dood. Mijn vader weet dit alleen van horen zeggen. De zittende vrouw op de foto is een tante van mijn vader. Het zijn dus eigenlijk moeder en dochter op de foto in de zeeuwse dracht. Op de achterkant van de kaart staat ook nog : aardappelen schillen . Zuid Beveland. Mijn vader is nu 86 . Het waren arme mensen. Wie had dat nu gedacht dat ze nog zo romantisch gescrapt zouden worden met bloemetjes en vlindertjes.

vrijdag 3 juli 2009

Zomerse lay-out.

Ben gisteren naar Papers and Pictures geweest en heb leuke papiertjes en thickers gekocht. Wat een uitzoek. Had het geluk dat mijn man voor zijn werk 12 km verderop moest zijn dus dit was mijn kans. Ik ga niet vanaf waar ik woon zomaar daar naartoe rijden maar dit kon ik natuurlijk niet laten schieten. De lay-out hierboven heb ik gescrapt met papier van Bo Bunny, pina colada popsicle. De letters zijn stickers van jillibean soup en heb ik met een blauwe glaze pen van sakura geaccentueerd. De foto is 2 jaar geleden genomen van mijn jongste zoon Maikel in Spanje.
Het valt niet op maar ik heb met witte en blauwe inkt (cats eye) zijn naam in de golven gestempeld. Het lint heb ik al heel lang in huis en komt van het scrapbookdepot. Het is een soort bedrukt plastic wat ik met aslan op de lo heb geplakt.