dinsdag 1 maart 2011

Smakelijk etenGisteren zijn we heerlijk luxe uit eten geweest. Ja op een gewone maandag. Wij waren uitgenodigd om op de horecabeurs te komen eten. Daar streden 8 ROC scholen uit Zeeland en Brabant om de zilveren mossel. Iedere school moest voor een tafeltje van 4 personen het menu samenstellen en bereiden. Dit werd ook opgediend bij de jury. Ons team kwam uit Terneuzen en wat hadden ze er werk van gemaakt. Echt leuk om te zien dat deze jongelui zo met hun passie bezig zijn. Wat hebben ze ons verwend met zeevruchten en bijpassende wijnen. ( wij zijn helemaal geen wijndrinkers ) Ons team is niet eerst geworden maar had wel de stylish award gewonnen en terecht. Aan ieder detail was gedacht. Alle gangen waren kunstwerkjes op zich ( 4 gangen) Prachtige borden en zelfs 1 gerecht werd geserveerd op een lei. Wat jullie op de foto zien zijn rauwe mosselen. Ja echt maar er zat een bedje van een soort komkommerdrapje ( laat ze het maar niet lezen) en lekkere kruiden over. Sorry al die franse namen zijn me ontschoten. Onze zwager had een mooi tafelstuk gesponsord en we waren omgeven door onze eigen appelbomen als decoratie. Dit was ook de reden dat wij hier terecht zijn gekomen. De organisatie wilde iets anders om de enorme hal te vullen. Aangezien wij versleten appelbomen in de boomgaard hadden zijn deze in kuipen gezet en door onze zwager super versierd. ( onze zwager is bloemist.) Normaal eindigen deze bomen als openhaardhout maar hier stond het echt super. Omdat we er niets voor wilden hebben kregen we de uitnodiging om te komen eten. Het was echt de moeite waard. De 2 andere gasten aan ons tafeltje was leuk gezelschap. ( we kenden elkaar helemaal niet)
We hebben ons laten verassen en het was de moeite waard. Ook heel leuk om nog een rondje over de beurs te doen. Is weer een heel andere branche dan de onze.
Vandaag eten we stampot boerenkool en koken we weer gewoon zelf. Ha ha. Maar ik heb er al zin in.

5 opmerkingen:

 1. Dat klinkt allemaal heel erg lekker!
  Heb aan Adrina gevraagd wanneer zij kon komen knutselen volgende week. Zij kan dinsdag en woensdag. Kan jij toevallig ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Yvonne, jullie hebben daar wel lekker gegeten zo te lezen! Daar moet je wel even van genieten: niet koken en toch lekker eten.
  groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dus jullie zijn eens eventjes heerlijk in de watten gelegd! Gezellig!!
  Maar geef mij toch maar liever boerenkool dan rauwe mosselen hoor hihihi.
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat ziet dat er allemaal lekker uit dat is wat anders dan zuurkool met worst fijne dag groetjes jopie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lekker zeg zo verwend worden, ik eet vanavond boerenkool, vind ik denk toch ook lekkerder dan rauwe mosselen, maar het gaat erom dat je gewoon lekker een avondje uit was.
  Het vintage-prentje mag je mee nemen hoor.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen